Вишиванка - це оберіг

 Українська вишиванка - це свого роду оберіг для українського народу. Маючи вдома таку красу, ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє. 

Вишиванка – це модно! Саме так можна охарактеризувати позиціонування вишиванки у сучасному інформаційному просторі. І, дійсно, якщо ще якихось років десять тому прийти на свято у вишиванці було дуже грандіозним і дивакуватим (виключення – Західна Україна), то наразі Північ, Південь і навіть Схід аж геть не пасуть задніх. Уже стало традиційним, коли на різноманітні свята влаштовують ярмарки з продажу вишиванок та українських сувенірів, тим самим популяризуючи українську культуру.

Надзвичайно тішить те, що саме молодь піднімає тему вишиванок на рівень моди, про що, особливо, свідчать українські весілля, коли наречені у вишиванках.

Цікаво, що ж змушує людей повертатися до забутих речей, розвивати етнокультуру? Певно, все-таки, вшанування предків, приналежність до українського роду, культури. Взагалі, це широке поле діяльності для дизайнерів. Сучасні майстри намагаються донести основу візерунків, їх тлумачення, але й додають елементи осучаснення, що є досить доречним і успішним рішенням. Це ще більше стимулює молодь до придбання речей із національною символікою. 
Таким чином, чоловіча вишиванка стає екстравагантною.
Жіночі ж вишиті сукні стають пишними та елегантними.

А якщо ви володієте технікою вишивання, то можна без проблем самому змайструвати собі чи своїм близьким вишиванку, яка стане не лише гарним подарунком, але й своєрідним оберегом.

Вишиванка – це також справжня загадка, адже скільки в собі має цікавих особливостей, починаючи від кольорів – закінчуючи символікою. Сьогодні цим деталям приділяється, напевне, найменше уваги. Хоча, старожили наголошують, що варто прислухатися до порад предків, особливо щодо візерунків. В принципі, найголовніше, з якими думками буде створюватися вишиванка, яку енергетику буде людина їй давати, так вона і буде віддячувати.