Символіка вишитих картин

Якщо ви любите вишивати, то напевно замислювалися над тим, що означає та чи інша вишита вами картина. Особливо важливо це при вишивці в подарунок, адже подарувати (собі або другу) часто хочеться не просто гарну картину, але й удачу, щастя, здоров'я та кохання. 

Що необхідно вишити, щоб у домі панувала злагода, щастя, мир і любов? Що означають вишиті сюжети? Яких тем у вишивці слід уникати? 

У фен-шуй та й у багатьох сучасних техніках по досягненню успіху, є основний принцип ... Хочеш це? Намалюй! ... Або виший! Хочеш будинок-виший, хочеш любов-виший, хочеш підтримку і захист - Ангели, Ікони, дітей - виший дітлахів, хочеш в Париж - виший Париж. І обов'язково тільки щасливі обличчя ...

Квартирне питання або що вишити, щоб розширити житлоплощу. 

Вишитий БУДИНОЧОК сприяє появі свого житла. Неважливо, чи буде це набір від фірми, вишивка за схемою, хрестиком або гладдю. Не важливо, чи буде це сільська хатка або розкішний особняк. Будь-який будинок допоможе поліпшити житлові умови. З досвіду вишивальниць - вишивалися і невеликі картинки і грандіозні будівлі - прикмета працює. Важливим зауваженням є такі моменти: будинок повинен бути жилим, із ввімкненим світлом у вікнах, може йти димок із димаря, важливим є також, якщо навколо будинка є огорожа, то хвіртка повинна бути відчиненою, і бажано, щоб доріжка до будиночка була коротенькою і відкритою.

Любов, вийти заміж. 
МАКИ і макові поля (та й взагалі, квіткові поля) - до «чоловічої сили». 

Парні вишивки тварин або птахів - двох лелек, качечок, пари вовків сприяє зустрічі зі своєю половинкою, а також сімейного благополуччя. Особливо добре, якщо в будинку висить картина з парою вовків. 

Якщо Ви будете вишивати пару людей - чоловіка та жінку, то в ідеалі вони повинні триматися за руки або цілуватися. 

Зустрічі з коханою людиною чудово сприяють ПІОН. Згідно з фен-шуй, ПІОН - квітка радості, символ вишуканої пристрасті і тілесної любові. Він є найбільш сприятливим символом для молодих подружніх пар. Зображення півонії в спальні або в секторі любові - чудовий талісман, але його сприятлива дія актуальна тільки в перші роки шлюбу. Коли народжуються діти і молода жінка стає матір'ю, півонії в спальні починають символізувати невірність. Тобто півонії краще вишивати парам у яких немає ще діточок, щоб, не спровокувати невірність у шлюбі. Тому після кількох років щасливого подружжя замініть вишивку на іншу. 

Не рекомендується вішати У СПАЛЬНІ зображення одиноких (ще гірше роздягнених) жінок - це сприяє подружній зраді. Погодьтеся, такі дизайни багато хто любить і вишиває. Вихід є, можна запросто вишивати в спальню зображення щасливих парочок!

Щоб прискорити весілля, можна вишити золоті обручки на червоному (обов'язково!) Фоні (думаю, можна і на червоній канві). 

Якщо незаміжня дівчина вишиє ЄДИНОРОГА, то вона в найближчому майбутньому вийде заміж.
Читала, що для того, щоб вдало вийти заміж, треба вишити спочатку півня, чим красивіше, тим краще. А потім його ж з куркою і курчатами тоді шлюб буде не цивільний, а натурально на все життя офіційний. А ось заміжнім птахів вишивати і вішати в своєму будинку не рекомендується

Діти 
Знаменитий серед вишивальниць прикмета - вишивка трьох янголят від фірми Dimensions - Almost Perfect ( «Майже ідеальний»). 
Якщо вишити їх, то обов'язково завагітнієш. З такою ж метою деякі вишивають "Поцілунок" Вервако.


Здоров'я 
Журавель (бажано пара журавлів поруч з соснової гілкою або деревцем) - один із найголовніших символів здоров'я. Також символом здоров'я вважається ПЕРСИК.

Успіх у бізнесі, гроші, багатство 
ВІТРИЛЬНИК - вишивається, щоб привернути успіх в справах. Він означає символічне "прибуття" удачі. Вишивати потрібно саме не сучасний кораблик, дерев'яний, але красивий, потужний, і зовні надійний. Коли будете вішати, акуратно вибирайте місце, він не повинен висіти навпроти входу, повинен "плисти до дому", тобто повинен бути звернений носом всередину будинку. Якщо помістити на палубі корабля шматочки золота або його імітації, це значно збільшить ефективність талісмана. 

ЗОЛОТА РИБКА - успіх у фінансових справах. 

Карп - символізує багатство. 

Тринога ЖАБА з монеткою в роті - символ великого успіху. Один з ефективних талісманів для зони багатства. Приносить багатство, збільшує грошову удачу. Розміщувати краще в зоні багатства (південно-східний сектор). Розташовувати потрібно - ніби вона встрибує в будинок. 

ПІДКОВА - символ успіху, достатку і благоденства. За Фен-шуй рекомендується розміщувати кінцями вгору. 

Грошове дерево - до багатства і тяжіння грошей, але тільки в тому випадку якщо вишито правильно: За фен-шуй на деревце повинно бути: 
- Непарна кількість монет (інакше гроші будуть зменшуватися, а не прибувати). Краще всього якщо монеток буде 9. Монети обов'язково повинні бути з дірочкою посередині і ієрогліфами 
- Непарна кількість квітів, а краще 3 квітки. Квіти повинні бути на подобу квітучої вишні. Прикріплені квіти та монети повинні бути червоною ниткою. Дерево має висіти навпроти вхідних дверей, щоб гроші йшли до дому. 

Щоб гроші були - вишити мішок з грошима, що стоїть у вашому домі. Мішок - зелений, гроші жовті, місце, де він стоїть, - червоне.

КІНЬ - символ швидкості і витривалості, радості життя, оптимізму і доброї слави. Краще, якщо кінь буде спрямований вгору. Кінь приносить із собою вітер змін і сприятливі зміни в житті. Якщо до спини коня прикріпити символічне зображення золота, то кінь принесе вам славу і гроші ... 

Автомобіль 
Вишита МАШИНА неодноразово допомагала обзавестися чотириколісним. Ви можете вишити будь-який автомобіль - від Феррарі до антикварного Опеля 1898.
Одна дівчина писала: "Моя сестра почала вишивати машину, незвичайну. У цей час у них з чоловіком з'являється дуже красива іномарка. Потім сестра закинула цю вишивку (маленька дитина зовсім спокою не дає). Чоловік потрапив в маленьку аварію і машина дуже довго стояла розбита, то грошей не було, то потрібних деталей. Сестра через якийсь час закінчила вишивку - відразу машину полагодили (правда, її тут же продали і купили іншу). "

Присутність на кухні зображень плодів і смачних страв сприяє достатку. 

Якщо вишиваєш ВІТРЯК, задумавши бажання, воно обов'язково збудеться.

Бабка – витонченість. 
Бамбук - Здоров'я, довголіття, гнучкість.
Бджола - працьовитість, успіх у науці, мистецтві, торгівлі.
Бик - надійність і сила. Довге і плідне життя. 
Ваза - спокій; наповнена ваза приваблює багатство.
Ведмідь - символ сили і мужності.
Віяло - традиційний символ захисту. Охороняє не тільки будинок, а й саму людину. 
Виноград - Достаток, веселощі, сексуальна енергія. 
Вода - здоров'я, добробут.
Водоспад приваблює удачу в дім. В іншому значенні водоспад - не дуже добрий символ (символ течії вниз), тобто погіршення поточного стану, і насамперед фінансового. А ось зворотний символ - фонтан - б'є вгору!
Ворона, як не дивно, символізує шлюбний союз, вірність. 
Голуб - лагідність і чистота, прощення. Пара голубів - любов, дружба і подружня вірність, допомагає вийти заміж або знайти сімейне щастя. 
Гора - підтримка, захист і допомога. 
Гранат - численне потомство. 
Гусак (пара) віра і вірність у шлюбі. 
Дельфін - гідність, надія, безпека, життєрадісні друзі і помічники. 
Дерево – довголіття, символ родини, поваги до предків. 
Жираф – багатство. 
Журавель - добра вдача, спокій, вірність, довге життя і ЗДОРОВ'Я. Часто зображується під сосною - ще одним символом довголіття та здоров'я. 
Заєць - чуйність, достаток, довголіття. 
Зірки - щастя і вічність. 
Зебра - спокій духу в будь-якій ситуації. 
Змія - рух і оновлення. Уособлює мудрість і глибокі знання. 
Ірис - життя, що не знає старості. 
Качки (пара) - щастя в коханні.
Колібрі - символ радості життя. 
Кінь - перемога, хоробрість, влада. Покровитель дітей. Символізує швидкість, завзятість, дарує сили і витривалість, а дітям - швидкий розвиток. 
Кошик наповнений чим-небудь - символ достатку, родючості. 
Ластівки - успіх і добробут. 
Лебідь - витонченість, краса, чистота, вірність. 
Лев - енергія і доблесть. Захисник будинку і громадських місць. 
Леопард – хоробрість.
Лелека - довголіття, щаслива старість, злагода.
Летюча миша - щастя. П'ять летючих мишей - "п'ять благ" - довголіття, багатство, здоров'я, чеснота, життя до кінця, зумовленого долею. 
Лотос -досконалість, чистота, духовна витонченість, світ, жіночий геній, плідність, символ вірності.
Мавпи - оригінальність мислення, хитромудрість, спритність, кмітливість.
Магнолія, орхідея - любов, вишуканість. 
Маки символізують чоловічу силу, сприяють любовним відносинам і теж допомагають тим, хто хоче малюка. 
Якщо вишити маяк, то вирішиться застаріла проблема.
Метелик - Любов, щастя, радість; два метелики - подружнє щастя. 
Нарцис - символ вічного життя. 
Олень - кар'єра. 
Орел - потужний символ успіху. Влада, сміливість, гострий розум. 
Павич - талісман, що притягує удачу й успіх. Краса і шляхетність. Розкритий хвіст - звання та нагороди. 
Пальма – перемога. 
Пейзаж - символ удачі і сприятливих можливостей. 
Півень - символ постійного пильнування, чоловічої сили. Захист від пожежі. 
Папуга - символ веселої вдачі, дружнього спілкування, гарної пам'яті.
Птахи - символ свободи і радості. 
Риби - гарантія успіху у фінансових справах, вдалого розвитку. 
Сакура (квітуча вишня) - удача, любов, краса, молодість і оновлення. 
Слон - влада, сила, доброта, витривалість, проникливість. 
Сова - ерудиція, репутація, мудрість, оберігає від нераціональних грошових витрат. 
Собака - надійний захист. 
Сорока - символ "щасливої зустрічі".
Сонце - знак провидіння, достатку, істини. 
Сосна - символ довгого життя, здоров'я, вірності і відданості. 
Тигр - захищає від злих духів, символізує силу і міць.
Троянда - символізує красу, мучеництво, а також благодійність. 
Хризантема – Успіх. 
Черепаха - довголіття, сила, витривалість. Символізує неухильний рух вперед. Човен - символ удачі в справах, безпеки, надії. 
Фенікс - символ процвітання. 
Фонтан - символ багатства і достатку. Рухома вода уособлює величезну удачу.
Щур - достаток, заможність, благополуччя.

Пам'ятайте що думки - матеріальні. Вишиваючи картину собі або в подарунок, знаючи що вона символізує те що Ви бажаєте обдаровуваному або самому собі, думайте про це, уявляйте своє бажання виконаним і, ми впевнені, все обов'язково здійсниться!